OrientExpress2010-van-Agda-Alex.reismee.nl

op weg naar en in thesaloniki

Na veel heen en weer geschud en gestuiter zijn we hard uit ons bed gevallen. AAAAAAAAAAUUUUUUUUUUWWWWWWW. Even het gordijn open doen om te kijken waar we zijn en we keken recht de zon in. En wederom was het landschap weer mooi met veel bergen. Op eens werd het pikke donker wat is dit nou dachten we, en toen werd het weer licht. O ja een TUNNEL en nog een en nog een en zo ging het even door. Maar helaas Agda kon er geen foto van maken de trein ging te snel sorry Yanny. Naar weer dik2 uur te laat te zijn kwamen we eindelijk aan op het station van Thesaloniki en wat een bouwput was dat net Amsterdam. En ja hoor het was weer even zoeken naar het hotel en uiteindelijk vonden we het na 15 minuten zoeken. We moesten even 45 minuten wachten tot we de kamer op konden. Dus dachten we even terug naar het station terug om alvast te reserveren voor de rit naar athene van 9 september. Op het station aangekomen hoorde we dat er op 8 en op 9 september een landelijke staking zou zijn shit en nou !!!!!!!!!!!!!!!!!!! gelukkig was de staking van 8 september maar van 11 tot 4 uur. Dus even de treinreis winkel gebelt om te vragen hoe we dit probleempje op konden lossen. Het meisje aan de andere kant van de lijn ging even rond bellen in nederland. Maar eerst hoorde we dat de staking alleen op 9 september zou zijn dus naar veel heen en weer geloop en veel hen en weer gebel met de treinreis winkel kwam er een oplossing jippie dachten we.

De oplosing was dus dat we morgen om 16.33 al vertrekken naar athene een dag eerder dus. Goed na dit probleempje te hebben op gelost konden we eindelijk de stad in. Op zoek naar de zee. Na ongeveer 30 minuten kwamen we bij de zee terecht er was alleen een probleem waar is het strand nou!!!!!!. Dat was er dus niet oeps.Dus besloten we maar over de boulevard te gaan lopen. In de verte zagen we iets staan dus zijn we daar maar naar toe gelopen het bleek de witte toren te zijn. Nou als ze dit wit noemen moeten we allebij aan een nieuwe bril de toren was namelijk grijs maar goed.Na even rond gelopen te hebben in een parkje hebben we even een ijsje gehaald bij een kraampje op straat, en ja karin hier hebben ze gewoon king size cornetto's mmmmmmmmm lekker dus hebben we er twee gehaald 1 chocolade en een gewone jammie. Na ongeveer een uur te hebben rond gelopen was het weer tijd om te eten het was namelijk alweer 7 uur. We besloten bij een klein grieks restaurantje aan het water te gaan eten Agda een kip souvlaki en Alex een stuk mousaka. Dit was het niet helmaal helaas maar goed. Na weer verdwaalt te zijn geraakt kwamen we weer na ander half uur weer aan bij het hotel. Even lekker douchen en dan weer naar bed toe want morgen hebben we een spannende dag gaat het ons lukken om in Athene te komen Lees morgen meer spannende verhalen met Agdaen Alex tot morgen