OrientExpress2010-van-Agda-Alex.reismee.nl

Venetië

Nadat wij s'ochtends vroeg wakker werden omdat in de beschrijving van de treinreiswinkel vermeld stond dat we om 07.00 uur in Venetië zouden aankomen. En op tijd op de dek staan omdat de boot dwars door Venetië zou varen om in de haven te komen. Zodat we konden kijken. Dus wij met ons stomme verstand hebben de wekker om 06.00 gezet. Toen we om 07.00 op het dek aankwamen was het nog pikkie donker en we konden nog geen Venetië vinden. Want we zaten nog gewoon op de volle zee. Dank u wel treinreiswinkel. We konden nog wel 2 uur langer slapen. Na heel erg teleurgesteld liepen we met onze ziel onder onze armen weer terug naar onze hut. Aangezien we nu toch klaar wakker zijn, gingen we maar even lekker douchen, aankleden en naar beneden gegaan om even op het internet te gaan.

Na een uurtje zitten, kwamen de hordes buffels weer aan om te gaan eten. Maar de ontbijtzaal was nog niet open. En wat nu? Heen en weer lopen. Maar wij zaten lekker te zitten. Na een half uur ging het ontbijtbuffet ding eindelijk open. Aanvallenuh. Dus toen kwam de vraag, wat gaan wij eten vandaag.2 Crossaint (heel erg taai en oud), 2. gl. juice (die niet naar sinaasappel smaakte),2 Yoghurt (was heel zuur), 2 bakjes Perzik (uit blik.). Het was wel schrikken toen we de kassa bon zagen. Voor wat we hebben gepakt moeten we 18.00 euro betalen. Zo nu zijn we helemaal wakker. Nadat wij onze heel (kuch) fantastisch maaltijd naar binnen hebben gekregen. Met hug en muug. Zagen we Venetië in de verte al komen. Dus wij snel naar boven om foto toestel halen en hop naar het dek 9. Maar ondertussen waren er meer die dat dachten. Dus we moesten vechten voor een goede plek op het dek. Zodat we mooie plaatstjes voor jullie konden schieten. Zo gezegt zo gedaan. Alex ging gewoon tussen de mensen staan en Agda ging keurig voor hem staan. Zo stonden we vooraan. Hahahahahaha. Wie niet sterk is moet slim zijn. Dat zijn wij dus.

De boot vaarde dwars door Venetië om aan te meren bij de haven. Nadat wij onze koffers hadden gepakt en onze hutje hebben verlaten gingen we door de mensenmassa naar de lift toe. Toen we eenmaal beneden waren moesten we weer door dezelfde massa heen om ons uit te kunnen checken. Maar ze gunnen je gewoon weg niet de ruimte om met je grote koffer langs te komen. Wat een stelletje asocialen. Ikkke, Ikke en ikke en niemand anders. Nadat de deuren open gingen konden wij ons uiteindelijk uitchecken. Hehe Jiepie. De boot af en waar moeten we nou heen? Er zou een shuttle bus staan volgens de reisbeschrijving. Oeps waar dan? Ik zie hem niet en jij Alex? Even vragen, kijken en nog eens kijken. He wat is dit? Een gratis shuttle bus naar het centrum. Ga die dan ook naar het treinstation. Oefffff, weer iemand die geen Engels kan. Wordt er zo moe van. Even aan de mensen in de bus vragen. Nee, deze gaat naar de bushalte maar de treinstation is daar vlakbij. Dus gaan we maar met de bus mee.

Nadat we uit de bus kwamen en richting de treinstation liepen. Op het treinstation hebben nog even gevraagd waar onze hotel lag. Na een paar minuten lopen zagen we onze hotel. Wij naar binnen en weer was de receptie op de 1ste verdieping. Koffers op onze schouders en naar boven toe. We waren te vroeg, maar als we om 12.00 uur terug zou komen kunnen we op onze kamer. Ok. Koffers achterg gelaten in het hotel en zo gingen we op ontdekkingreis door Venetië. Wel een plattegrond mee, maar daar wordt je ook niet wijzer op. Dus gingen we maar op onze eigenwijze manier door Venentië heen. Zo kwamen we op San Marco plein uit. Waarop Agda zei, He, waar heb ik dit toch ieder gezien. Oh ja, op de boot.. Zo hebben we nog een tijdje rond gezworven. Rond 13.00 uur kwamen we bij onze hotel weer aan. Kamersleutel gekregen en zo onze kamer binnen gelopen. Eerste reactie Agda. Jezus wat een klein kamertje. Reactie Alex: Jezus en verder was het stil. Hij stond met z'n bek vol tanden rond te kijken. Moeten we hier echt slapen vannacht. Volgens mij moeten we bouwhelmen opzetten voor dat we geen hoofdpijn krijgen als iets uit het plafond komt te vallen. Ja, mensen het is een oud, klein, piep, bouwkamer. De schuren zitten in de muur, plafond komt de verf er vanaf en de de douche heeft geen waterkracht.

Wat zijn wij blij als we morgen avond weer in onze beddetjes liggen van de nachttrein want dat zal nog beter liggen dan dit.

Morgen gaan weer verder Venetië ontdekken en morgen avond gaan we weer richting huis.

Tot later.