Sighisoara - Brasov
Na een rommelachtig begin, hadden we de trein van 11.20 van Sighisoara naar Brasov. En god wat schrokken wij ons een hoedje, hard op denkend moeten we met dit barrel mee. Shit wat een oude troep. Lijkt wel een oude metro uit Amsterdam. Eenmaal onderweg werden we belaagd door een roemeense familie uiteen slopenwijk op weg naar Brasov. Gingen ze eindelijk de gammelige bommel treintje uit kwam de volgde stoet met halve gare idioten in de leeftijd van 4 tot 16 jaar. Zie het als de tuig uit Nederland maar dan blank. Maar wij waren niet de enige in het treintje die daar aan het irriteren waren. Alle gezichten gingen va vrolijk naar chagrijnig en kwaadheid en schaamte. Omdat er ook andere mensen in de trein zatten dan hun eigen volk. Wij dus. Na een uur vertraging kwamen we EINDELIJK aan in Brasov. Helaas gingen die schoffies daar ook uit.
We hadden in de trein al besloten dat we morgen met de sneltrein gaan. Dus we gingen het meteen vast leggen. Morgen zitten we gewoon weer in de 1ste klas. Want dat zijn we nu gewend. We moesten voor 2 kaartjes 1ste klas 5.20 lei betalen, dus in euro's omgerekend 1.40. Lekker goedkoop hé.
Daarna gingen we met de taxi naar het hotel. Daar aangekomen stapte we een hippe moderne hotel binnen. Ook hier, helaas, moetsen we een trapje op om bij de receptie te komen. Lekker met die zware koffers. In de kamer aangekomen kwamen we tot de ontdekking dat we eerst nog de tv moesten aanleggen. Het is goed dat Alex heel veel verstand daar voor heeft. Hij kwam nl achter dat we eerst onze sleutelkaart in een gleuf in muur moesten stoppen, en daarna deed alles het. Handig hé zo iemand. Dus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! We hebben ook nog wifi op de kamer.
Nadat we alles achter hebben gelaten op de kamer gingen wij op zoek naar de kabelbaan van Brasov. Na wat zoek werk, vonden we het eindelijk. Kaartjes kopen en instappen maar. Tijdens de vlucht naar boven konden we al uit het raampje kijken en zagen Brasov steeds kleiner worden. Na 2 min. kwamen we boven aan. Met een prachtige uitzicht over de stad van Brasov. We gingen nog een stukje verder lopen de berg op, hoe hoger we kwamen werden de uitzichten steeds mooier en winderige. Toen kwam het volgende probleem hoe komen we nou weer beneden. En nee we gingen niet met de kabelbaan terug. We dachten lekker sportief te zijn. Lekker naar beneden wandelen. Nou, daar dacht Alex op sommige stukken anders over. Agda daar tegenover liep fluiten naar beneden met een vloekende Alex achter haar aan. JoeHoe, na ongeveer 2 uur lopen kwamen we eindelijk op de begin plaats aan. Wat een feest. Zweet op onze rug, bagger aan onze schoenen gingen we richting het hotel. Om daar even wat te rusten, voordat we gingen eten. Weer lekker geeten. Na het eten nog even boodschappen gedaan bij de supermarkt van DODO.
Na een lange sportieve middag en avond, sluiten we onze oogjes toe.
Morgen weer een dag vol avonturen van Agda en Alex.
hahaha alex, stampvoetend ofniet achter agda aan.
:P
go agda, go agda!!!! sorry lexie !!!
have fun
wat bedoel je met ´Tuig als in nederland maar dan blank´. Een beetje gevaarlijke opmerking!!!!! je weet nooit wie het leest :)
Heb je het kasteel van Graaf dracula gezien?
Hahaha lekker agda.. Lekker alex laten lopen word die hard van maar het klinkt allemaal super vet!
Heej Ali!
Leuke verhalen! Veel plezier nog! Gr. Tim