OrientExpress2010-van-Agda-Alex.reismee.nl

Brasov - Boekarest

2 September 2010

Van Brasov naar Boekarest

Nadat we even rustig aan hebben gedaan, hebben we eindelijk onze trein weer weten te pakken.

Wat een toestand het ene perron op klimmen met 2 zware koffers om 1 minuut later weer naar beneden te klimmen. Om vervolgens weer een ander perron op te klimmen en weer naar beneden te klauteren. Pfffffff wat een gedoe heerlijk het is zo leuk dat ze in roemenie ook de tijd en het perron aan geven waar je naar toe moet maar ja je kan ook niet alles hebben. Dus toch maar even vragen, en de vriendelijk mevrouw zei in het gebrekkig engels dat we naar perron 3 moesten. Het treintje staat al klaar nu nog even het goede wagentje zoeken en dan de trein in en rijden maar. Ja, het is goed om ruim van te voren op het station te zijn want het is hier zoeken waar je heen moet. We zijn nu eindelijk onderweg. Vandaag is de route met de trein een stuk mooier dan gister. We rijden langs bergen , beekjes, bossen echt heel erg mooi. Ook zien we veel nieuwe stationnetjes onder weg met hogere perrons wat wel handig is want de perrons liggen hier gelijk met de straat dus het is een flinke sprong naar beneden elke keer met onze koffers. We zijn nog niet in Boekarest dus er worden nog flink wat foto's gemaakt onderweg. Nu staan we ergens stil in the middel of no where vlak bij iets dat lijkt op een toilet gebouw. Volgens ons moest de machinist of de kaartjes knipper even een plasje doen. Oh neeeeeeeeee het was een echt stationnetje wow das apart met niks anders in de buurt maar goed het zal wel. Nu zitten we op een stuk waar je ogen te kort komt wouw wat is dit mooi zeg. Na ongeveer 3.30 uur (jjjjjaaaaaaa we zijn weer 30 minuten te laat) komen we dan aan in Boekarest. En onze monden vallen op de grond van verbazing wat is dit voor ouwe troep HOLY SHIT. Goed het zal wel dachten we dus nu op zoek naar ons hotel. En ook hier vielen onze ogen uit ons hoofd what the hell is dit nou weer, noemen ze dit drie sterren laat me niet lachen. Toen we in onze kamer kwamen dachten we wat is het hier warm even een raampje open maken dus en op dat moment viel er een lamelle naar beneden auw kut zooi pffffff dat hebben wij weer. Maar als je dacht dat dit alles was nee hoor hier moet je de wc 3 x door trekken voor dat alles eindelijk weg is dat is dus zeker 10 minuten wachten wat een pret. Maar dat was nog niet eens alles want het kan nog veel gekker zelfs het bad zit nog vol met haren van de vorige gast gatver nu maar hopen dat het bed niet in elkaar donderd als we er vannacht in gaan liggen. Zijn wij even blij dat we hier maar een paar uur slapen want morgen gaan we richting Turkije. O ja en Boekarest is GEEN BAL AAN. Mocht je wel het idee hebben om deze kant op te komen ga dan op zoek naar een hotel verder in de stad want waar wij zitten is niks te doen. O ja dus vermijt hotel elizau wat een bud hotel. Goed dit was het weer lieve kijkbuis kinderen nu staffeltjes dicht en oogjes toe en tot morgen( en hopelijk is dan alles beter).