OrientExpress2010-van-Agda-Alex.reismee.nl

AHTENE

Dus uiteindelijk sliepen we wel dus in het juiste hotel. In de ochtend weer de treinreiswinkel gebeld en binnen 30 min was alles weer geregeld. Gelukkig maar want als je om 5 over 12 s'nachts in een hotel aankomt en ze zeggen dat er geen reservering is onder onze naam. Dan wordt je wel een beetje boos. Maar ja.

Na heerlijk geslapen te hebben 'niet dus', gingen we aan het ontbijt wat wel goed was. Daarna zijn we de stad in gegaan op zoek naar Griekse oudheden. En na 10 min vonden we het eerste stuk oudheid al. Het parlements gebouw. Foto maken. En hop weer verder wandelen. Na 5 min. lopen vonden we het concert gebouw, ja wij getrainde wandelaars lopen goed door en hebben geen hoppie (hop onen hop off) bussie nodig, maar wel een plattegrond natuurlijk. 15 min liepen we door een mooi parkje en struikelende we over het volgende monument 'de Tempel van Zeus '. Wij naar binnen en zien veel andere toeristen met een kaart lopen. Huh, di hebben we niet gezien. Dus na zo 20 min. lopen en foto's maken, gingen we weer naar de uitgang. Waar we zagen dat je er eigenlijk voor moest betalen (10 euro). Oeps, ehm, door lopendus ennet doen of ons neus bloed. Zo weer 10 euro bespaard, want we zijnwel Nederlanders natuurlijk.In de verte zien we de Acroplis liggen maar dat is voor morgen anders doen we weer alles in 1 dag netals in Istanbul ........... Dus .......

Even bijkomen van deze inspanning in het park want het was heel erg warm. 36 graden !!!!!!!!!!! Dus de schaduw op gezocht en wat gedronken en geknabbelt. Zijn we weer verder richting uitgaan gegaan. Na natuurlijk weer verkeerd te zijn gelopen zagen we ineens 2 mannetjes met rokken en geweren een soort paringsdans aan het doen. Ooooooooo wat is dit nou? Dus even aan een soldaatje gevraagd wat er aan de hand was. Het was de wissel van de wacht bij het presidentiaal paleis. Oh, ehm, mag je hier wel plaatjes schieten dan, even gevraagd aan het soldaatje en dat was ok. Top dachten we. Toen weer een stukje gelopen op de navigatie kunsten van Agda zagen we in de verte wat ouds staan. En dat kwam steeds dichter en dichterbij. Het was het Panathinaikon Stadion, de geboorte plaats van de moderne Olympische Spelen. Gaaf, dachten we. Wij naar binnen en nu wel netjes betaald, 3 euro. We kregen een soort van audio gids mee en gaan met die banaan. Na 400 meter hard te hebben gewandeld kwamen we bij de finisch, zo gewonnen. Wat waren wij snel de tijd was: 55.06.04. Hahahahaha.

Pffffff, wat is het warm even wat drinken en weer verder. O ja, zullen we naar het nieuwe hotel gaan. Ja, goed idee. Dus even naar het Hermes hotel gelopen en onze koffers gepakt en hop naar het nieuwe hotel gelopen. Daar aangekomen kregen we te horen dat het hotel was over geboekt.. Wat is dit nou weer, wat een onzin dit was al in Maart geboekt maar de man zei dat hij al wat aders hadgeregeld voor ons. Een hotel van dezelfde groep maar meer in de binnen stad. Top. Hij een taxi gebeld en betaald en hup en gaan. 15 min. later kwamen we bij da hotel aan . Grote kamer maar een ieniemini douche gebeuren.

Na nog even gelopen te hebben door de nieuwe dijk en de kalverstraat van Athene was het inmiddels 20.10 geworden. Wat horen wij nou voor gek geluid. Ooooooooo ja het was het buikje van Alex. Tijd om te eten dus en weer hebben we goed geeten, het duurde alleen erg lang tot het kwam. Daarna weer naar het hotel en voor ik het wist hoorde ik niks meer in het bed naast me. Agie lag al in coma. God das is een goed idee. Zzzzzzzz Knor Knor zzzzzzzzzz.