OrientExpress2010-van-Agda-Alex.reismee.nl

Van Athene tot de zee

De laatste uren in Athene.

Nadat we weer heerlijk geslapen en geeten hebben zijn we weer met de metro richting het station gegaan. We wilden nog kaartjes halen voor de rit vandaag. Athene - Kiato. Want die andere hebben we al. Daar aangekomen kregen we te horen dat we eigenlijk voor niks waren gekomen. Want we hoefden geen reservering te maken voor de reis. Bah, dat is balen. Konden we gewoon nog andere oudheden zoeken. Wij weer mopperend naar buiten. Dat konden ze gisteren ook wel vertellen. Godver......, stomme ..........., enz. Dus nog even een grote donut gekocht en hop weer met de metro richting centrum. Maar het was spitsuur. Want het was Zaterdag en alle Grieken gingen gezellig met z'n alle naar de stad. Paar haltes mee en toen werd het zo druk, dat we tegen elkaar zeiden, kom laten we hier eruit gaan en kijken waar we zijn. Hebben toch tot 12 uur de tijd. Want dan moeten we uitchecken. Uiteindelijk kwamen we weer rond 11.30 bij het hotel aan na natuurlijk te zijn verdwaalt want ja daar zijn we goed in de weg kwijt raken en zeker in Athene. Na te hebben uitgecheckt hebben we onze koffers in het hotel achter gelaten en besloten we nog even over de winkel straat te lopen om wat tijd te doden. Inmiddels was het kwik gestegen tot 41 graden in de zon lekker warm he pfffffffffffff, zweet, zweet en zo.

Midden in de winkel straat stond een klein kerkje waar we even wat verkoeling zochten en een kaarsje op steken voor diegenen die onderons heen zijn gegaan. En toen was het tijd om wat te gaan drinken want het zweet liep met stralen i.p.v druppels van onze rug af. Ergens in een zij straatje van de winkelstraat kwamen we een zaakje tegen waar je wat kon drinken en eten. Zo gezegd zo gedaan mmmmmmmm lekker. Na dat we weer bij het hotel aan kwamen hebben we een taxi naar het treinstation genomen. Eenmaal daar aangekomen begon het zacht te druppelen en daar op spoor 2 moesten we wachten op onze trein naar Kiato. He wat komt daar nou aan het lijkt wel een soort van sneltram is dit de trein? Vroegen we aan elkaar denk het wel dan want er staat weer eens niks op de vertrek borden. Ja misschien moet de Griekse spoorwegen even bij ons komen kijken hoe het werkt. Na een 1 uur en 20 minuten te hebben gezeten in de sneltram

uhhhh trein bedoel ik kwamen we in Kiato aan waar we 15 minuten hebben om de bus te zoeken. Na enig gekloot met de koffers, een lift en een ouwe zeur....... Kwamen we eindelijk beneden aan en daar stonden 2 bussen te wachten en nou welke is die van ons naar Patras. Owwww het was de eerste bus waar al wat mensen stonden te wachten. Ook stond er iemand bij in een Nederlands elftal shirt aan he nog een kaaskop dachten we, maar het was een wanna be Hollander suffe Griek. Zo hup de koffers onder in de bus smijten en zitten maar. We reden door kleine dorpjes langs de Egyptische kust eeehhhmmmm bedoel de Griekse kust ja er zaten meer Egyptenaren in de bus dan wat anders. Na bijna 2 uur rijden ,rijden ,rijden in een wagentjes uuhhmm busje kwamen we dan eindelijk in patras aan. En dan nu op zoek naar de boot uhm dat wordt even zoeken denken we wat is het groot hier......... Na 20 minuten te hebben gelopen vonden we de boot wouw wat een ding wat is die groot zeg.

Nadat we ons hebben ingecheckt, even wachten, en we mogen erop. Onze kaartjes worden gescheurd en naar boven met z'n alle. Daar aangekomen zien we een balie. Met heleboel mannetjes erbij. En een mannetje erachter. Daar onze namen doorgegeven en hop we krijgen onze cabine nummer. Maar we krijgen ook een mannetje mee die ons de weg laat zien en de

koffer van Agda op sleep touw neemt. Wat is dit nou, denken wij. Ohhhhh wat een luxe, lijkt wel een 7 sterren hotel. Deze mannetje was ook nog de lolbroek van de hele stel. Zat gewoon zijn collega's te stangen. Hehe eindelijk een Griek die lacht en vrolijk is. En nu gaan we Griekenland uit. Kamer gevonden, weer een cabine met z'n tweeën, koffers neersmijten, spulletjes neerleggen en Lex ging meteen de wc even uitproberen. Volgens mij was het wel leuk want hij bleef maar praten tegen zijn eigen spiegelbeeld. Hihihihihihihiihihi. Alle eendjes zwemmen in het water, eh alle dr.....len zwemmen in de wc-pot. Hahahahahahahaha. Nadat hij klaar was gingen we natuurlijk weer op ontdekkingstocht. Wat heb deze boot(je) onze te bieden. Daar gaan we dan. Even kijken waar we zitten en gaan met de banaan. Naar boven toe. Naar dek 8. Hé wat zien we daar. Een zwembad. Nou ja een zwembad. Een trap met een dompelbad en er zit niet eens water in. Pfff, en wilde net gaan zwemmen. Lekker afkoelen dachten we. Zit er weer niet in. Lekker dan. Wat is dat daar boven,zegt Alex. Een disco! We kunnen ook nog gaan dansen als we dat willen en nog kunnen. Niet dus. Wat daar heb Agda geen kleding voor meegenomen. En ook geen schoenen. Verder gegaan, naar beneden weer gegaan. Wat staat daar nou op de borden, een cinema!!!!!!. Kijken waar dat is. Ergens op dek 6, eh waar zijn wij dan. Ook op dek 6. Hé, kom kijken. Een casino, een gamescorner, winkelcorner, kiosk, een zitgedeelte, internethoekje, 2 restaurant. De zitgedeelte ingegaan en verder lopen tot we niet meer konden. Hier is de cinema. Even vragen, is er vanavond/s'nachts een filmpie en het antwoord was NEE. Kut, dat is ook niet. Wat moeten we dan vanavond doen. Er wordt omgeroepen dat we gaan vertrekken. Kom wij weer naar boven naar dek 8 en nog ietsepietsie hoger. Dek 9 op. En even naar beneden kijken. Agda dan. Want toen zij opzij keek, was Alex weg. Waar is Alex nou!!!!!! Achterom kijkende zag Agda Alex staan. Wat sta jij daar nou. Ik durf niet naar beneden te kijken heb hoogtevrees. Is erg hoog. Brrrrrrrr wat eng. Zo stoere jongeman is hij dus niet. Wat een mietje. Maar goed daar gaan we dan DDDDDAAAAAAAGGGGG Griekenland toedeloe tot sinas en de groente bye bye. Zo Venetie we komen er aan.